Privacy-statement - Stofnest

Privacy-statement

1 juni 2020

We willen u graag informeren hoe we met uw privacy omgaan. We houden ons aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens bij ons veilig zijn en dat we ze fatsoenlijk gebruiken. In de privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we op onze website verzamelen en hoe we deze gebruiken.

Statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website in de vorm van uw IP adres en bezochte pagina’s. Met deze statistieken krijgen we inzichten in het gebruik van de website en kunnen we eventuele problemen makkelijker oplossen. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien of een bepaalde bezochte pagina een error opleverde. Deze gegevens bewaren we op onze server en worden maximaal 7 dagen bewaard.

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst door het Amerikaanse bedrijf Google. Wij gebruiken via hun Google Tag Manager tool hun Analytics-dienst om bezoekersgedrag bij te houden en rapportages te krijgen over het website gebruik. Zo kunnen wij onze website en diensten verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derde de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Wij hebben Google contractueel verboden de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten en uw IP adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt door Google overgebracht naar Google servers in de Verenigde Staten en voor 26 maanden bewaard. Google is aangesloten aan het Europees-Amerikaans Privacy Shield principe en stelt zich hieraan te houden. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

U kunt een Google browserextentie installeren om te voorkomen dat u bij onze en andere websites met haar Analytics dienst wordt gevolgd.

Nieuwsbrief

Via onze website kun u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Ongeveer vier keer per jaar ontvangt u dan onze nieuwsbrief met tips, nieuws en informatie. Hiervoor vragen we uw e-mailadres en vooraf toestemming om u aan de lijst van abonnees toe te voegen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

YouTube

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “YouTube-dienst. Wij gebruiken deze dienst om u video’s te tonen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derde de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie wordt overgebracht naar en door Google voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten aan het Europees-Amerikaans Privacy Shield principe en stelt zich hieraan te houden. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, dienen we mogelijk ook onze privacyverklaring aan te passen. Let dus altijd op de datum hierboven.

Inzage en wijziging van je gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u contact met ons opnemen.

U heeft de volgende rechten:

  • Uitleg over welke persoonsgegevens we van u hebben en hoe we deze gebruiken.
  • Het laten corrigeren van de persoonsgegevens die we van u hebben.
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens die we van u hebben.
  • Het intrekken van toestemming om uw persoonsgegevens te gebruiken.
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van uw persoonsgegevens.

Let op dat u duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, vragen we u een bericht te sturen naar info@stofnest.nl. Mocht wij u alsnog niet goed helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl vindt u hoe u een klacht kunt indienen.